Crna Gora nema zaražene, spremno dočekuje sve koji planiraju povratak

Foto: Wikipedia
58

Iako zvanično Crna Gora nema nijedan registrovan slučaj zaraze korona virusom, vlada je donala sveobuhvatne zdravstveno-bezbednosne mere.

“I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rešenja za svaki pojedinačni zahtev koji se ispostavi našim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova”, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Vlada će, navodi se, pomoći svima iz inostranstva koji žele da se vrate u Crnu Goru.

Premijer Duško Marković je s tim u vezi naložio formiranje posebnog operativnog štaba za evidenciju državljana u inostranstvu I konkretne aktivnosti vezano za njihov eventualni povratak u zemlju.

“Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući. Vlada će učiniti sve da mu obezbedi povratak”, poručio je Marković nakon današnjeg sastanka sa ministrima, predstavnicima MUP-a i rukovodiocima nadležnih institucija.

U saopštenju objavljenom na Tviteru navodi se da će svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biti podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dve sedmice.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More