BRAT I SESTRA PLIVAČKE ZVEZDE SRBIJE: Lazar i Anja zajedno osvojili 106 medalja i sedam trofeja! (FOTO)

Pobede im postale hobi

Foto: Printscreen Youtube
201

Sa raznih takmičenja brat i sestra Filipović doneli su ukupno 106 medalja, od toga 90 zlatnih, a police im krasi i sedam trofeja. Anja će u junu proslaviti 12. rođendan, do tada napredovaće u folklornom ansamblu i plivačkim disciplinama.

Da bi plivanje na listi individualnih sportova u Novom Pazaru dostiglo atletiku ili kik – boks potrebna su dostignuća iznad proseka i ako se za nekoga može reći da je na tom putu, onda je to devetogodišnji Lazar Filipović, koji će 22. juna proslaviti 10. rođendan. Zajedno sa dve godine starijom sestrom Anjom perjanica je novopazarskog plivačkog kluba Delfin 2007, piše portal Serbian Times.

Već u ovoj dobi neuhvatljiv je i za po nekoliko godina starije dečake u plivanju prsnim i delfin stilom. U svet vode uveli su ga deda i otac kad je imao samo četiri godine, sa šest se prvi put pojavio na startu jedne trke i pobedio.

Zlatni Delfini na održanom Novogodišnjem plivačkom kupu u Kragujevcu brat i sestra Filipović, BRAVO!! 👍🏼👍🏼💪🏼💪🏼🏊🏽‍♂️🏊🏽‍♂️

Gepostet von Plivački klub "Delfin 2007" am Montag, 30. Dezember 2019

Od tada do danas isključivo bira mitinge sa najjačom međunarodnom konkurencijom i starijim rivalima. Pobede te vrste postale su mu hobi.

Prvo je dete iz Novog Pazara šampion Školskog prvenstva Srbije i dvostruki je dobitnik priznanja za vrhunske rezultate gradskog Sportskog saveza (2018. i 2019. godine). Plivanje je ljubav i izbor, nije i jedino interesovanje Lazara Filipovića.

Odličan je učenik trećeg razreda OŠ ,,Bratstvo“, matematika mu ide kao od šale, ali i folklor i gluma. Prošle godine na ,,Smotri amaterizma“ oduševio je glumeći u dramskom komadu slepog dečaka, toliko je bio ubedljiv da su mnogi posle predstave pohitali da vide tog stvarno ,,slepog klinca“. Sve svoje uspehe drži u malom prstu.

– Na Gradskom bazenu u Pazaru oborio sam nezvanični rekord na 50m prsno za uzrast do osam godina, a tada sam imao šest, sa minut i osam sekundi na 1:06. Na jakom internacionalnom mitingu u Kragujevcu ponovim taj rezultat i pobedim, a svi su bili stariji od mene, dve i više godina – kaže Lazar.

„Drugog sam iza sebe ostavio čak osam sekundi. Pobedio sam i zvaničnog prvaka centralne Srbije, a njemu je bilo 10 godina. U toj disciplini tri godine uzastopno sam prvak centralne Srbije. Pobeđivao sam na najjačim međunarodnim mitinzima u kojima su učestvovala deca iz skoro svih zemalja okruženja, osim u Kragujevcu još i na prestižnom Šarengradskom mitingu u Kruševcu, u Beogradu i Užicu, a u Jagodini mi je medalju lično predao Milorad Čavić“, dodaje Lazar, piše između ostalog portal Serbian Times.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More