Konkurs “Nema frke uz unuke” za decu iz Srbije i dijaspore! Zagrlite bake i deke rečima, crtežima, notama, klipovima….

Printscreen dijaspora.gov.rs
490

Dečji kulturni centar Beograd uputio je poziv deci i mladima iz dijaspore i matice za učešće na umetničkom konkursu „Nema frke uz unuke”, posvećen bakama i dekama.

Ne napuštajući svoje domove, čuvajući svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, naši najstariji sugrađani zbog situacije sa korona virusom nisu u mogućnosti da provode vreme sa svojim unucima. Dečji kulturni centar Beograd je zbog toga osmislio način kako da deca i mladi pokažu ljubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama koristeći maštu i različite umetničke medije, piše dijaspora.gov.rs.

Printscreen dijaspora.gov.rs

„Draga deco, postoji mnogo načina da zagrlimo svoje bake i deke, iako nismo pored njih. Hajde da ih grlimo svojim rečima, notama, bojama i kadrovima. Dečji kulturni centar Beograd poziva sve vas, draga deco, dragi unuci, da budete u kreativnoj komunikaciji tako što ćete učestvovati na konkursu koji je inspirisan našim rođenim bakama i dekama, ali i bakama i dekama iz komšiluka, iz parka… Svim našim bakama i dekama! Ljubav nikad nije u izolaciji i samoći! Pokažimo je svojim stvaralaštvom!” – poručuje Dragan Marić, direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Konkurs, na kojem mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 3 do 18 godina u zemlji i dijaspori, obuhvata literarne, likovne i video radove, kao i takmičenje u pevanju pesama postavljenim na YouTube kanalu DKCB. Poeziju, prozu, fotografije likovnih radova, video klipove, kao i snimke otpevanih pesama učesnici mogu poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs i na Fejsbuk grupu sa heštegom #kreativnadecazabakeideke.

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB. Svake nedelje Dečji kulturni centar Beograd darivaće jednog kreativca muzičkim izdanjima i knjigama iz svoje produkcije. Veliko slavlje, na kojem će biti proglašeni pobednici, uz prisustvo baka i deka, održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, kada se za to steknu uslovi.

Izvor dijaspora.gov.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More