Ambasadorka Kine u Srbiji otvorila Tviter i prvom porukom izazvala oduševljenje (FOTO)

Youtube printscrene
97

Ponosna sam što predstavljam svoju zemlju među prijateljima, glasi prvi tvit ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo.

Ona je nalog na društvenoj mreži tviter otvorila ovog meseca, tačnije pre nekoliko dana, u jeku borbe protiv korona virusa, čije se žarište iz Kine preselilo u Evropu, od čega nije izuzeta ni Srbija.

Za nepuna 24 sata, na ovu objavu sakupila je gotovo 5.000 lajkova i 1.379 pratilaca.

U intervjuu za današnju “Politiku”, Čen Bo je rekla da će Kina Srbiji poslati medicinski materijal i opremu, od respiratora, ali i testova za detekciju virusa, zatim maske i zaštitnu medicinsku odeću.

– Sada je u toku prikupljanje materijala u Kini i naši medicinski stručnjaci su spremni da krenu za Srbiju. Očekujemo da će naša skromna pomoć i podrška biti od koristi za vašu borbu protiv virusa – navela je ona.

Kazala je i da je situacija u Kini sada pod kontrolom, ali borba protiv korona virusa još nije gotova. Kako je navela, u tamošnjim bolnicama nalazi se više od 8.000 osoba na lečenju.

Navela je i da je virus neprijatelj čitavog čovečanstva i zato je, da bi se on pobedio, potrebna solidarnost i odgovornost svih širom sveta.

– Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo. Čvrsto sam uverena da će uz napore svih nas sigurno doći naša zajednička pobeda – navela je ona.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More