Povratnici da se ponašaju odgovorno, strah da ne preraste u agresiju

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP
98

Ujedinjena demokratska Srbija zamolila je danas građane da njihov opravdan strah i zabrinutost koji imaju ne prerastu u bilo koji oblik agresivnosti prema brojnim državljanima Srbije koji su došli iz inostranstva, a istovremeno su pozvali povratnike da se ponašaju odgovorno i u skladu sa propisima, saopštila je danas ta koalicija.

“Iako je nesumnjivo da među njima ima onih koji su se poneli neodgovorno, bilo kakav oblik besa javnosti ne sme da bude uperen prema desetinama hiljada naših sunarodnika koji su u jednako teškoj situaciji kao i svi mi koji u Srbiji trajno živimo”, ističe se u saopštenju.

Kako kažu, mnogi od njih nisu imali nikakvog realnog izbora u ovim neopisivo teškim danima, ugroženi su, i zdravstveno i ekonomski, i u zemljama u kojima žive i rade ili studiraju, imaju porodice koje su u Srbiji i kojima je, u mnogim situacijama, potrebna pomoć.

UDS apeluje na sve koji su došli iz inostranstva da se ponašaju potpuno odgovorno, da u svemu slede propise i odluke državnih organa i da ne dovedu našu i svoju zemlju u još težu situaciju od one u kojoj se već nalazi.

“Predstojeći dani su presudni u borbi koju svi zajedno vodimo i još jednom molimo sve da u njoj budemo i odgovorni i solidarni, i razumni i jedinstveni”, poručuju iz Ujedinjene demokratske Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More