Srpski voditelj “zarobljen” u Bangkoku, uputio apel svim Srbima (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
1,215

Srpski voditelj Andrej Maričić zarobljen je na aerodromu u Bangkoku, budući da su zbog pandemije korona virusa otkazani svi letovi. On pokušava da nađe način da dođe u Srbiju, a sada je objavio novi apel za pomoć.

Andrej je nekoliko nedelja proveo u Laosu, gde je snimao svoju emisiju “Bez granica sa Andrejem”, i odatle je uspeo da dođe do Tajlanda, gde se trenutno nalazi. Međutim iz Bangkoka ne može da se transportuje do Srbije jer letova nema.

View this post on Instagram

Evakuacija u toku! Zbog #koronavirus avio kompanije obustavljaju letove na duži vremenski period (2 meseca) pa mi je prioritet da se što pre vratim u Srbiju. Prekinuo sam snimanje #bezgranicasaandrejem u Laosu nakon 4 nedelje i hvatam poslednji let i šansu da stignem kući. Ako ne uspem, ostajem 2 meseca ovde. Iz Laosa letim do Tajlanda, u Bangkok, odakle imam let narednog dana (32 sata kasnije) za Beograd, gde ću samoinicijativno otići u karantin koliko god bude trebalo 🙌 Nemam nikakve simptome i odlično se osećam ali ne želim da dovedem bilo koga u najmanji rizik da se potencijalno zarazi. #samoizolacija je jedino rešenje za sve nas! U Laosu zvanično nije registrovan nijedan slučaj korona virusa i ovde sam definitivno sigurniji ALI Laos nije kuća, moja kuća uvek je Srbija. Želim da budem pored svoje supruge i porodice kakva god da je situacija jer ne postoji ništa važnije u životu. Dr’šte se ljudi, volim vas sve i nadam se da se uskoro čujemo iz Beograda 🙌💪 . . . #korona #coronavirus #srbija #cetvrtak #covid_19 #ostanikodkuće #ostanidoma #beograd #kuća #mojasrbija #vanrednostanje #izolacija #ljubav #porodica #prioriteti

A post shared by ᴀɴᴅʀᴇᴊ ᴍᴀʀɪčɪć ® (@andrej.maricic) on

On je sada odlučio da pokuša da pomogne svim ljudima koji se nalaze u istoj situaciji kao i on, te je pozvao Srbe koji se trenutno takođe nalaze na Tajlandu da mu se jave.

“Pravim grupu za povratak srpskih državljana sa Tajlanda. Pošaljite mi u inboks ime, prezime i lokaciju kako bismo imali info koliko nas ima na Tajlandu zbog eventualnog aviona koji bi iz Srbije došao do Bangkoka da nas vrati u zemlju. Delite ovo svi”, poručio je Andrej u najnovijoj objavi na Instagramu.

Andrej Maričić je, podsetimo, juče za “Blic” istakao da je veliki problem to što mnogi putnici, baš kao i on, nisu planirali da će toliko dugo ostati izvan zemlje, te osim što im ponestaje novca, nekim putnicima ističe i zdravstveno osiguranje:

“Problem je i to što svima ističe osiguranje, a među putnicima ima dosta onih koji imaju zdravstvene probleme i niko od njih nije planirao da ostane dva meseca duže negde, nemaju ni novca za toliko dugi boravak negde van svoje zemlje. To je najveći problem, zdravstveno osiguranje, novac i što smo prepušteni sami sebi”.

Andrej je naveo i da su pojačane mere predostrožnosti u celom svetu, te da su mu na svakom javnom mestu merili temperaturu.

“Meni lično na svakom javnom mestu mere temperaturu više puta dnevno! Četiri nedelja mi je ista 36.5. Niko od nas ne želi da zarazi bilo koga u Srbiji, svi ćemo u karantin koliko god da treba, ali isto tako ne znači da ako smo na put van zemlje da smo zaraženi”, rekao je voditelj.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More