Dnevnik oporavljenih od korone: Počela sam da kašljem…(FOTO)

Foto:Pixabay.com
10,108

Svi se sigurno pitamo koji su to prvi simptomi koronavirusa? Da li svi imaju iste ili su različiti? Kako je to kad se preleži ova surova bolest? Odgovore na neka od ovih pitanja dali su oni koji su pozitivni na COVID19, i koji su već prošli agoniju. Oni su odlučili da putem društvenih mreža vode “dnevnik bolesti” i da tako upozore, ali i smire javnost.

Dnevnik Bjonde Haliti

Američka stilistkinja Bjonda Haliti (22), zapalila je društvene mreže svojim objavama o iskustvu sa koronavirusom. Vodila je dnevnik iz dana u dan, tokom 10 dana. Od prvih simptoma, pa sve do oporavka opisala je osećaj osobe obolele od koronavirusa. Odlučila se na ovo, kako kaže, posebno da bi svojoj generaciji ukazala na šta da paze, jer to što su mladi neće ih spasiti od korone. Takođe želela je da malo umiri paničnu atmosferu koja je obuzela čitav svet.

“Imam 22 godine i pozitivan test na virus COVID-19. Razmišljala sam neko vreme da li da pišem o ovome, a onda sam odlučila da podelim svoje iskustvo sa svima, posebno sa onima koji su mojih godina kako bi im pomogla i ukazala na šta da paze, ali i da ih oslobodim stresa i panike u koju su svi ovih dana uleteli.”

Dan prvi

Počelo je sa blagim kašljem i grebanjem u grlu. Bila sam jako umorna to prvo veče.

Dan drugi

Osećala sam veliki pritisak u glavi do te mere da sam morala blago da kašljem da me ne bi još više bolela glava. Tu noć imala sam groznicu. Jedan simptom koji me je zabrinuo, bio je to što su me oči, bukvalno fizički bolele. Bilo mi je teško da ih pomeram, da gledam, treptaj me je boleo. Onda sam shvatila da je to od migrene, ali nije prestajalo. Prespavala sam ceo dan.

Dan treći

Imam sve manje energije, gotovo da je i nemam. Stalno spavam i imam groznice. Do sada su moji simptomi bili sledeći: suvi kašalj, migrena, groznica, mučnina. Odlučila sam da idem kod lekara gde sam dobila negativan test na grip i streptokoke. Doktor mi je rekao da verovatno imam samo infekciju i prepisao mi antibiotike i 800mg ibuprofena. Rekao mi je da uzimam mnogo tečnosti, vitamina i probiotike. Tu noć sam imala groznicu. Celu noć.

Dan četvrti

Konačno nema više groznice, ali novi simptom se pojavio: nedostatak daha. Bilo je jako neprijatno, osećala sam kao da imam cigle u grudima. Pokušala sam samoj sebi da postavim dijagnozu o kojoj sam čitala na internetu (zadržite dah i brojte do 10) uspešno sam to obavila, bez komplikacija.

Ostatk teksta pročitajte na Nova.rs

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More