Dušan je smislio kako da baki čestita 94.rođendan, a njegova čestitka osvojila je srca svih (VIDEO)

Printscreen Tvitter Dušan Stojanović
437

Dušan Stojanović iz Beograda spremio je baki iznenađenje za rođendan – video snimak osvojio je srca svih.

Jedan unuk je baki za 94. rođendan kupio tortu, postavio svećice, kupio cveće i sve ostavio ispred vrata.

Zbog pandemije korona virusa, nadležni savetuju da izbegavamo kontakte, naročito sa starijima od 65 godina.

Zato je ovaj unuk odlučio da baku iznenadi izdaleka – poklone je ostavio ispred vrata i uključio kameru kako bi snimio bakinu reakciju.

Snimak je objavio na Tviteru – video je za jedan dan pogledelo više od 50 hiljada ljudi.

Baka za rođendan nije dobila jednu, već hiljadu čestitaka, piše bbc.com

Kontaktirali smo njenog unuka Dušana kako bi i sa nama podelio priču o svojoj super baki, piše Blic.

– Hteo sam da je iznenadim, barem do vrata da joj donesem cveće. Sam sam se organizovao, doneo cveće, tortu i uramljenu porodičnu fotografiju. Video je nastao spontano i bio je prvenstveno namenjen za familiju. Onda sam ga podelio na Tviteru gde je izazvao ogromnu pažnju – kaže za “Blic” Dušan.

Za njen rođendan su se uvek porodično okupljali, a sada ih je vanredno stanje nateralo da proslavu odlože za neki drugi put.

– Postoji način da brinemo o svojim starima i u ovakvoj situaciji. Baka je inače živahna i dan danas savija sarmu, ali nisam hteo da joj prilazim. Dogovorili smo se da se vidimo čim prođe korona virus – priča Dušan i dodaje da je baka bila stvarno iznanađena, te da ga na prvi pogled nije ni prepoznala jer nije imala naočare.

Baka Srboljubka, poreklom iz Loznice, pre par dana je napunila 94 godine, ima četvoro dece i petoro uničića, a pored toga poseduje i Orden zasluga za narod sa srebrnom zvezdom.

– Pričala nam je da je posle Drugog svetskog rata bila najbolja učiteljica sa samo osam razreda osnovne škole. Obučavala je druge ljude i za to dobila orden i sve nas je naučila da čitamo i pišemo – objašnjava Dušan koji je njen najstariji unuk.

Nema sumnje da će proslaviti rođendan onako kako dolikuje kada prođe epidemija korona virusa. Do tada, štitite svoje tako što ćete se udaljiti od njih, pozovite ih, pošaljite poruku, ali zbog sigurnosti i za svaki slučaj zagrljaje i poljupce odložite za neki drugi put.

Izvor b92.net, Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More