Njujorški modni kreator pravi zaštitne maske protiv virusa COVID-19 (FOTO)

foto:pixabay.com
378

Njujorški modni kreator Kristijan Sirijano ponudio je guverneru Njujorka da pravi zaštitne maske za lokalne zdravstvene radnike, piše britanski list Independent.

Sirijano je na Tviteru ponudio guverneru Njujorka Endruu Kuomu da izradi zaštitne maske ako je to potrebno.

„Ako guverner Kuomo kaže da su mu potrebne maske moj tim će pomoći da se napravi još. Imam celu ekipu za šivenje koja radi od kuće i može da pomogne“, napisao je Sirijano.

Guverner Kuomo je odgovorio da će privatno kontaktirati kreatora. Kasnije je dodao: „U kontaktu smo sa Sirijanom. Mnogo cenimo njegovu pomoć“.

Portparol modnog kreatora je saopštio da se maske prave posebno za „bolničko osoblje“ i da će biti donirane: „Kristijan ima plaćenu ekipu za šivenje koja je spremna za rad od kuće. Upravo počinju da ih prave, doniraćemo ih, napraviti plan i razraditi detalje kako da ih proizvedemo više“.

Sirijano je na društvenim mrežama podelio slike i snimke procesa izrade.

 „Radimo da tome da dobijemo odobrenja pre nego što bilo šta započnemo. Vrlo je važno da se, pre nego što bilo ko pokuša da pomogne, postara da je to što pravi bezbedno i odobreno od strane Administracije za hranu i lekove“, napisao je Sirijano na Tviteru.

izvor Nova ekonomija

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More