Crnogorski ambasador pokušava da pomogne i Srbima: “Mi, srpski državljani, spremni smo da idemo u crnogorski karantin” (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
503

Putnici koji su zarobljeni u autobusu, vraćaju se sutra u Crnu Goru avionom iz Beča ili Ljubljane. Njima se obratio Ambasador Crne Gore u Beču, Željko Perović, piše Standard.

“Nažalost, u nedobrom se gledamo. Dako se izvučemo svi zajedno iz ovoga. Ova poruka koja je sad stigla, piše ambasadorima u Parizu, Beču i Ljubljani, iz štaba CG: Uvaženi ambasadori, radi pripreme i daljeg postupanja, privremeno vreme za 23.3. Ljubljana, polazak iz Podgorice u 8.00, a u 10.50 za Podgoricu. Beč polazak u 13.00 iz Podgorice, povratak u 16.50 časova, to ste vi odavde, grupa crnogorskih građana. Za ove druge pokušavamo da vidimo mogu li da uđu u crnogorski avion. Ima pravilo da ne mogu drugi državljani, nego samo državljani Crne Gore. Srbija je od prekjuče zatvorila granice, kažu i za srpske državljane. Kada budemo znali tačno polazak leta, doćiće i sprovešće vas do avioan. Nisu hteli da daju ni hotel, ni ništa”, kazao je ambasador putnicima.

On je na pitanje srpskih državljana kazao da se čuo sa Rodićem, ambasadorom te zemlje, i da je rekao da će pokušati njihove državljane da uvede u Srbiju.

“Vlasnik kompanije ovog autobusa je meni rekao da će gde god bude trebalo voziti vas”, kazao je naš ambasador.

Putnici, među kojima su i Srbi, zahvalili su mu se uz reči da je jedini koji je dao tačne informacije i kojem veruju.

“Da li mogu ja kao državljanin Srbije da vas zamolim, da zamolite vašu vlast da nas primi i smesti u vaš karantin. Ja sam srećan isto u Crnoj Gori kao i u Srbiji”, kazao je jedan od putnika, na šta je ambasador rekao da će sigurno da pita.

“Avion koji sutra dođe broji 116 mesta, sa ovim putnicima imam preko. Ali neki već odustaju kad čuju da će odmah u karantin”, kazaio je Perović.

” Mi, srpski državljani, smo spremni da idemo u crnogorski karantin, samo da nas izvučete odavde”, kazao je jedan od putnika.

Izvor Standard.co.me
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More