U jeku vanrednog stanja u Beogradu i u drugom gradovima širom Srbije, svako veče u osam časova, građani sa svojih balkona i terasa aplauzom i pesmom podržavaju lekare koji danonoćno vode bitku sa koronavirusom u Srbiji.
Aplauzu su se ubrzo pridružile i pesme na poziv maestra dirigenta Bojana Suđića, pa su se građani sa balkona oglasili ili svojim glasom ili uz pratnju nekog od instrumenata.
Ovoga puta podrška stiže iz Sijetla, na 9.000 kilometara daleko od otadžbine, naša flautistkinja Marija Spasić Komlenović je sa balkona jedne od višespratnice odsvirala pesmu “Tamo daleko” i tako poslala podršku srpskim lekarima i medicinskim radnicima u Srbiji.
Kada si udaljen preko 9000km i pljesak tvojih dlanova ne dopire do domovine, onda izvedba pesme “Tamo daleko” na ovakav način svakako hoće! Marija Spasić Komlenović za sve zdravstvene radnike u Srbiji! Uživajte, zaslužili ste!
Večeras u osam svirala sam za sve vas! Podrška svim medicinskim radnicima! Pobedićemo ovo!, napisala je naša flautistkinja.