Borba protiv COVID 19 na kineski način, poseban sajt za sve o opakom virusu

Foto: Tanjug/ AP Photo/Jean-Francois Badias
495

Uticajni kineski list na engleskom jeziku “Čajna dejli” pokrenuo je poseban sajt COVID-19, na kojem deli važne i pouzdane informacije o novom korona virusu i kinesko iskustvo u prevazilaženju i kontroli epidemije koja je zahvatila ceo svet.

Sajt “Borba protiv COVID-19, kineski način” može se naći na internet stranici covid-19.chinadaily.com.cn, a donosi kineska saznanja i iskustvo o tome kako se može sprečiti i kontrolisati izuzetno zarazan virus, kojim je u svetu inficirano 339.234 ljudi, dok su 14.703 osobe preminule.

Informaciju o novom sajtu Tanjugu je dostavio Čajna Dejli u uverenju da će koristiti srpskoj javnosti.

Sajt ima sedam delova.

U delu koji se odnosi na najnovija otkrića, čitaoci mogu da čitaju o naučnim istraživanjima, testiranju, prevenciji i lečenju COVID-19, o vakcini i lekovima.

Kineski sajt nudi i opciju “Pitanja i odgovori”, gde renomirani eksperti odgovaraju na pitanja, kao i deo “Čicnjenice”, gde čitaoci mogu da provere tačnost velikog broja informacija i glasina o korona virusu, koje kruže svuda u svetu.

Na sajtu su i video klipovi i zdravstveni saveti koji se odnose na sprečavanje širenja virusa, kao i informacije o tome kako se tradicionalna kineska medicina može koristiti u lečenju pacijenata.

Čitaoci mogu pristuputi svim informacijama o virusu u razgovoru sa “robotom”, koji će im automatski odgovoriti na sva pitanja.

Sav sadržaj na sajtu se objavljuje u saradnji sa Nacionalnom zdravstvenom komisijom i Ministarstvom nauke i tehnologije Kine.

Poseban sajt o Covid-19 je dostupan na vebsajtu Čajna Dejlija i na aplikaciji.

Čajna Dejli nudi relevantne teme i na društvenim mrežama i omogućava čitaocima da pristupe sajtu preko QR šifre u novinama.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More