Mandić pozvao Vučića da pomogne Crnoj Gori, na severu najteže

Foto: Tanjug/ AP Photo/Emrah Gurel
1,467

Jedan od lidera opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, obratio se danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se, kako je naveo, nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

Mandić je predsednika Srbije zamolio da jedan deo potencijala kojima Srbija kao država raspolaže stavi u funkciju borbe protiv koronavirusa u Crnoj Gori.

“Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borili sa ovom pošašću”, rekao je Mandić, prenosi DF.

On je naveo da je situacija posebno teška na severu Crne Gore, koji je, kako navodi, zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa.

“U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju. Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvek imaju samo prijatelja”, poručio je, između ostalog, Mandić u pismu Vučiću.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More