Policijski čas i sneg, kombinacija koja se ne doživljava dva puta (FOTO)

FOTO TANJUG / TANJA VALIC
170

Iako baba marta ima pravo da nas iznenadi u martu građani Srbije su dočekali sneg ne baš sa velikim oduševljenjem jer se ne uklapa u celokupnu sliku vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa.

TO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Policijski čas i sneg u isto vreme, kombinacija koja se ne doživljava često. Inače sablasbnost pustih ulica još od 17 časova kada počinje zabrana kretanja u Srbiji, upotpunila je zimska idila kojoj na žalost deca mogu da se raduju samo s prozora.

FOTO TANJUG/ MIRIJANA MITROVIC

Snežni pokrivač se formirao gotovo u celoj Srbiji, a najveća količina snega, uz mogućnost snežnih nanosa, prognozira se za istok Srbije i u planinske predele gde se očekuje formiranja snežnog pokrivača od 20 do 40 centimetara, a ponegde i više.

Jagodina FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC

Iste vrednosti zadržaće se i u sredu kada se, prema prognozi RHMZ-a, očekuje slabljenje snega, a posle podne i prestanak padavina.


U četvrtak će doći do postepenog otopljavanja kada će u nižim predelima sneg postepeno preći u kišu, dok će sneg padati samo u planinskim predelima.


Maksimalne dnevne temperature od petka će prelaziti 12 stepeni.

Do kraja marta prognozira se promenljivo vreme sa smenom sunca i oblaka, a u većini dana suvo sa prosečnom temperaturom od 14 do 17 stepeni.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More