SAD postaju centar epidemije ali izdaju uputstva za bezbedan seks

Foto: Tanjug/ AP Photo/Mark Lennihan
1,072

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je upozorila na “eskalaciju” epidemije u Sjedinjenim Američkim Državama, koje bi, kako se ocenjuje, uskoro mogle da postanu epicentar pandemije.

U poslednja 24 sata 85 odsto novootkrivenih slučajeva bilo je u Evropi i u SAD, od čega 40 odsto u SAD, izjavila je Margaret Haris, predstavnica SZO.

“U SAD imamo veliki porast broja inficiranih i sve veći intenzitet širenja epidemije”, rekla je Harisova, prenosi Rojters.

Njujork na udaru epidemije korona virusa

Broj umrlih od korona virusa u Njujorku iznosi 157 i najviši je u SAD, saopšteno je iz istraživačkog centra Univerziteta Džons Hopkins, a predsednik SAD Donald Tramp je upozorio da Njujorčani moraju da se pripreme za nalet korona virusa, prenosi Njujork Post.

“Nastojimo da učinimo sve što možemo da se situacija poboljša”, rekao je Tramp na sastanku kriznog štaba u Beloj kući.

Prema podacima sa Univerziteta Džons Hopkins, u SAD ima 43.677 potvrđenih slučajeva, dok je u najteže pogođenoj državi Njujork registrovano 20.857 obolelih.

Po svemu sudeći, Njujork postaje ozbiljan epicentar zaraze.

RTS je danas objavio da jedan na hiljadu Njujorčana već inficiran korona virusom, a britanski Independent piše da je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorio da bolnice u Njujorku imaju medicinskih potrepština samo do kraja ove nedelje.

De Balzio je uputio direktnu molbu predsedniku Trampu da hitno odobri federalnu pomoć Njujorku.

Njujork objavio priručnik za bezbedan seks tokom epidemije

Gradske vlasti Njujorka, grada u kojem je od 8,7 miliona stanovnika korona virusom zaraženo 12.000, objavio je priručnik za bezbedan seksualni život tokom epidemije s naglaskom na to da je trenutno jedan od sigurnijih načina voditi ljubav sa svojim stalnim partnerom, prenosi Njujork post.

Ministarstvo zdravlja, koje potpisuje priručnik, preporučuje građanima Velike jabuke da je ipak nasigurnije voditi ljubav sam sa sobom -mastrubacija je najbezbednija, pogotovo ako pre i posle toga toplom vodom i sapunom operete ruke (ali i svoje igračke), jer je to jedini pouzdan način da se ne zarazite korona virusom.

Drugi, mada manje bezbedan način sigurnog seksa, jeste vođenje ljubavi sa partnerom s kojim živite.

“Ostvarujte što manje bliskih kontakata s drugim ljudima, uključujući i seks, ako želite da sprečite širenje COVID-19,“ piše u priručniku objavljenom na gradskom sajtu.

Izbegavajte grupni seks, izbegavajte da se ljubite, a oni koji partnere traže preko interneta, neka se zadrže na video susretima, porukama i četovanju, preporučuje njujorški priručnik za bezbedan seksualni život tokom epidemije korona virusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More