Stefanović: Nema zaštićenih, hapsimo svakog ko počini krivično delo

FOTO: VMA
490

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će policija nastaviti da bude garant bezbedne i sigurne Srbije.

Na pitanje o vezama između ubistava i „navijačkih grupa“ Stefanović je odgovorio da nema „navijača“ koji nije uhapšen, a da je napravio neko krivično delo.

„Nema zaštićenih i nema koga nećemo uhapsiti ako je kriv za nešto. Recite mi jednog ‘navijača’ koga nismo uhapsili, a da je napravio krivično delo. Ne postoji. Ni od vođa, ni od ‘kvazi vođa’. Ali ako je napravio krivično delo, ako ga nema, ja ne mogu da ih hapsim na silu“, odgovorio je Stefanović u parlamentu na pitanje poslanice Sande Rašković Ivić o tim vezama.

Stefanović je rekao da država nije nemoćna kada je reč o kriminalcima, „navijačima“, navodeći da policija radi svoj posao i da na svakoj sportskoj manifestaciji ima dovoljan broj pripadnika MUP-a.

„Oni svoj posao rade hrabro i nemaju problem da se suprotstave bilo kome. Meni nije problem da pomenem bilo koje ime u Srbiji i ako je neko kriv za nešto, onda mora da odgovara, ali tražim od sudova da ih oštro kažnjavaju“, rekao je ministar.

Na konstataciju Sande Rašković Ivić da se može čuti da su pojedinim kriminalcima odložene kazne, jer imaju veze u policiji, Stefanović odgovara pitanjem kakve to veze ima sa policijom, koja je počinioca krivičnog dela uhapsila.

„Šta policija dalje treba da uradi? Treba mi da ga osudimo, da pravimo privatne policijske zatvore? To nije posao policije“, rekao je ministar i dodao da se vrlo lako lepe etikete ljudima koji se bore protiv kriminala.

Primetio je i da je u Srbiji prisutan govor mržnje koji se opravdava zato što je „sa druge strane“.

„Kada pričaju za predsednika da je ubio sopstveno dete, kada pričaju o tome da smo smi ovakvi onakvi, to je u redu, jer su s druge strane. I tim ljudima koji rade u policiji na taj način se crtaju mete“, istakao je Stefanović.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More