Raste broj obolelih u Srbiji! Još 54 potvrđena slučaja korone, ukupno 303 zaraženih!

(AP Photo/Francois Mori)
1,431

U Srbiji je potvrđeno 54 novih slučajeva virusa Covid-19, čime je broj zaraženih porastao na 303, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva zdravlja Covid.rs.

Do 15 sati testirani su uzorci 94 osobe od kojih je 54 pozitivno i 40 negativno na novi korona virus.

Kako se navodi, od 54 potvrđena slučajeva 27 je hospitalizovano, dok se 27 nalazi u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do danas u 15 sati testirano je ukupno 916 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je novu strategiju u borbi protiv virusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da oni u konsultaciji sa stručnjacima iz Kine doneli odluke da će u roku od dva, tri dana dok se pripreme uslovi preći na novi metod borbe protiv korona virusa.

– To podrazumeva da ćemo testirati više ljudi, a izdat je nalog svim Domovima zdravlja da će morati da imaju još jedan objekat u kom će biti jedan aparat za laboratoriju gde će dolaziti svi pacijenti za koje se odredi da treba da budu testirani – objasnio je Lončar i istakao da je to strategija za koju su se opredelili nakon razgovora sa kineksim stručnjacima.

– Oni su isto radili kao i mi u početku, ali su menjali strategiju na određeno vreme kako se situacija razvijala i smatraju da bi bilo dobro strategiju promeniti na ovaj način. Prelazimo u to da mi napadamo virus, da ga identifikujemo i da se borimo sa njim. To će krenuti u roku od dva dana, dok pripremimo sve što je neophodno. Sa kineskim stručnjacima dogovaramo se oko testiranja i svih projekata koje moramo da uradimo u ovom vremenu – naglasio je on.

Epidemiolog Predrag Kon najavio je da se kreće u agresivno suzbijanje epidemije i dodao da će biti testirani svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

Vojska Srbije je u hali 1 Beogradskog sajma postavila 3.000 kreveta za smeštaj osoba sa najblažnim simptomima. Širom Srbije biće postavljeno ukupno 5.000 kreveta.

Kako bi se suzbio koronavirus, u Srbiji je na snazi apsolutna zabrana kretanja od 17 časova do 5 ujutru. Građani stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz svojih domova uopšte.

Izvor Tanjug, Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More