Kornavirus menja pravila: Slovenija od ponoći uvodi kontrole na granici sa Austrijom

Foto/Pixabay
584

Slovenija će od ponoći na granici s Austrijom početi kontrolu putnika zbog opasnosti unosa korona virusa, sličnu onoj koju već sprovodi na nekim graničnim prijelazima s Italijom, najavio je u portparol kriznog šstaba Jelko Kacin.

Odluku o tome već je potpisao predsednik slovenačke vlade, a nadzor će se provoditi na 13 kontrolnih točaka, nekadašnjih graničnih prelaza s Austrijom, kazao je Kacin i dodao da primena odluke počinje u ponoć, prenosi Hina.

Stranim državljanima koji samo prolaze kroz Sloveniju za ulazak će trebati odgovarajuća potvrda da nisu pozitivni na korona virus i to ne stariju od tri dana, a meriće im se i telesna temperatura koja ne sme prelaziti 37,5 stepeni.

Osim toga, pri pregledu ne smeju imati vidnih znakova oboljenja gornjih respiratornih organa, naveo je Kacin.

Ta odredba se ne odnosi na slovenačke državljane koji se vraćaju u domovinu, a koji imaju drugi režim, kao i dvojni slovenački ili austrijski državljani koji imaju zemlju na drugoj strani granice.

Biće dopušteni hitni i humanitarni prelazi, kao i transport roba u tranzitu u konvojima, pojasnio je Kacin.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More