Preminula doktorka iz Niša krila kontakt sa ženom iz Lugana!

(AP Photo/Francois Mori)
2,834

Četvrta žrtva korona virusa u Srbiji je doktorka B. N. LJ, koja je radila kao ginekolog akušer u Domu zdravlja Niš, nezvančno saznajemo iz zdravstvenih krugova u Nišu.

Vest da je njihova koleginica preminula, potvrdio je i Sindikat lekara i farmaceuta.

Prema našim informacijama, doktorka je imala kontakt sa zaraženom ženom iz Lugana, preko koje se virsus i prelio u Srbiju, piše Blic.

Doktorka je, tako, bila među prvim zaraženima u Nišu i Srbiji, ali se to saznalo tek petog dana od kada je bila smeštana u KC Niš.

Na respirtoru je bila od 21. marta.

Imala je i pridružene bolesti, između osalog, bila je i dijabetičar.

Da imamo četvrtu žrtvu korona virusa potvrdio je rano jutros i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je u telefonskom uključenju, za RTS rekao da je “šezdesetogodišnja žena u Nišu četvrta žrtva korona virusa”.

Lončar je rekao da je žena bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar, kao i da je preminula juče u popodnevnim satima i da je bila na respiratoru od 21. marta, ne navodeći druge detalje.

Saučešća pacijenata

Na vest o smrti doktorke, javljaju se njeni pacijenti i izražavaju saučešće.

“Iskreno saučešće porodici, neka počiva u miru. Izuzetan, stručan i ljubazan lekar, dobar čovek i prijatelj. Drago mi je što sam Vas poznavala i hvala Vam za sve što ste učinili za mene! Ostaćete zauvek u našim srcima i mislima!”, jeda je od brojnih komentara.

Mnogo je onih koji su se kod nje lečili, vodili trudnoću, i koji kažu da je bila dobra i ljubazna doktorka.

Slučaj žene iz Lugana

Većina obolelih u Srbiji zarazila se od ljudi koji su došli iz Milana i Lugana.

Kako smo pisali ranije, ta žena, inače srpskog porekla, a koja živi i radi u Švajcarskoj, došla je u posetu Srbiji, između ostalog i radi poslovnih obaveza. Prvobitna informacija je bila da je boravila na seminaru u Nišu, a zatim i navodno na žurci, i da je tako raširila virus u Srbiji.

“Blic” je uspeo da dođe do majke žene iz Lugana, koja nam je rekla da njena ćerka nije znala da je zaražena dok je boravila u Srbiji.

“Moja ćerka živi u Švajcarskoj, a u Niš je došla da nas poseti na 10 dana. Dve drugarice iz Beograda došle su takođe kod nas kako bi provele vreme zajedno sa njom. Nikakvih problema nije bilo. Kada se vratila tamo saznala je da ima virus”, ispričala nam je 11. marta majka žene iz Lugana, a povodom slučaja dve zaražene devojke koje su u to vreme iz Niša bile prebačene na lečenje u Beograd.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More