Fotografija iz Njujorka koja je šokirala svet: Medicinske sestre nose kese za đubre umesto zaštitne opreme (FOTO)

651

Zbog nedostatka zaštitne opreme u jednoj bolnici na Menhetnu u Njujorku medicinske sestre su prinuđene da nose kese za đubre.

Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj Vest koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične kese za đubre prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju sa tim kesama, piše Njujork post.

U međuvremenu, osoblje bolnice koja se nalazi nedaleko od Kolumbovog kruga u centru Menhetna, smatra da je nedostatak zaštitne opreme krivac za smrt jednog njihovog kolege, kod koga je novi korona virus dijagnostifikovan pre dve nedelje.

“Bolnica ga je ubila i trebalo bi da snosi odgovornost za to”, rekla je jedna od medicinskih sestara.

Druga sestra rekla je da problemi sa nedostatkom opreme nisu novi i da traju već godinu dana, zbog čega je osoblje često bilo primorano da krije lične zalihe, kao i da je situacija postala kritična kada su u bolnicu počeli da pristižu pacijenti oboleli od virusa Covid-19.

Zbog toga su sestre počele da nose kese za smeće.

Portparol bolnice negirao je da bolnica nema odgovarajuću opremu i da ne štiti zaposlene.

Raste broj obolelih u SAD, 60 odsto zaraženih u Njujorku

Američki eksperti upozoravaju da u SAD raste broj obolelih od korona virusa, a 60 odsto zaraženih je iz NJujorka, gde je najozbiljnija situacija.

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči, juče je izjavio u Vašingtonu da se pandemija korona virusa ubrzava u SAD i da je potreban bolji uvid u situaciju u nekim delovima SAD, prenosi CNN.

“Naš način rada podrazumeva da povećamo broj testiranja i identifikaciju zaraženih, da ih onda izolujemo i potom utvrdimo s kim su sve kontaktirali”, rekao je Fauči.

On je upozorio da je najozbiljnija situacija u Njujorku jer je 60 odsto ukupnog broja slučajeva u SAD iz Njujorka, a 56 odsto novozaraženih je iz šireg gradskog područja Njujorka.

“U Nju Orleansu i državi Lujzijani se sprovode rigorozne vanredne mere. Nikoga ne optužujem, ali verovatno da je to trebalo da se uradi i ranije zbog agresivnog širenja ovog virusa”, rekao je Fauči.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More