Indija uvela zabranu kretanja za 1,3 milijardi ljudi, a policija ovako kažnjava one koje zatekne na ulici (VIDEO)

Youtube printscreen Global News
2,772

Indija je uvela zabranu kretanja za svojih 1,3 milijardi stanovnika radi sprečavanja širenja korona virusa. Na društvenim mežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako policija štapovima udara one koje zatekne na ulici.

Takođe, mnogi su osuđeni zbog šetnje gradom tako što moraju javno izvode čučnjeve i sklekove.

Premijer Narendra Modi uveo je zabranu u trajanju od tri nedelje, rekavši da je to jedini način da se izbegne katastrofa i tako efektivno ugasio treću po veličini ekonomiju u Aziji, prenosi Rojters.

Mnoštvo ljudi preplavilo je prodavnice da bi se snabdeli namirnicama i lekovima u satima pre nego što je zabrana stupila na snagu, iako je Modi rekao da bi to trebalo da bude dostupno tokom celog perioda blokade.

Ostali, uključujući radnike, uputili su se kućama na selu iz gradova kao što su Delhi, mnogi čak pešice jer je javni prevoz takođe stao.

Ukupan broj obolelih u Indiji iznosi 606, uključujući 10 smrtnih slučajeva, što deluje malo u poređenju sa Kinom, Italijom i Španijom, ali zdravstveni zvaničnici upozoravaju da se druga najnaseljenija zemlja na svetu suočava sa velikim talasom infekcija ako se ne preduzmu drastične mere.


Do zabrane kretanja došlo je nakon što su dokazi pokazali da je virus, nakon prvog talasa u Delhiju, komercijalnom centru Mumbaja i drugim velikim gradovima, počeo da se širi i po manjim mestima.

To je povećalo opasnost od urušavanja već siromašnog zdravstvenog sistema. Indija ima samo 0,5 bolničkih kreveta na svakih 1.000 ljudi, u poređenju sa 4,3 u Kini i 3,2 u Italiji.

Izvor Našiusvetu.com, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More