Uprava carina: Respiratori namenjeni Crnoj Gori nisu zaustavljeni na granici sa Srbijom

Foto: Uprava carine
1,699

Respiratori namenjeni Crnoj Gori nisu zaustavljeni na granici sa Srbijom, saopštila je danas Uprava carina, reagujući na navode direktora crnogorskog Fonda za zdravstveno osiguranje da je Srbija na granici konfiskovala respiratore koje je naručila Crna Gora.

Uprava carina navodi i da ni na jedan od dva prelaza ka Crnoj Gori, koji trenutno funkcionišu, nije pristigao nijedan respirator.

“Uprava carina Srbije odgovorno tvrdi da nije tačno da su respiratori namenjeni Crnoj Gori zaustavljeni na granici sa Republikom Srbijom. Naglašavamo da ni na jedan od dva prelaza ka Crnoj Gori koja trenutno funkcionišu, Gostun i Špiljani, nije pristigao nijedan respirator. Takođe, želimo da istaknemo da se i u ovim okolnostima promet robe sa Crnom Gorom odvija neometano”, kažu iz Uprave carina Srbije.

Direktor crnogorskog Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić optužio je Srbiju da je, kako kaže, konfiskovala na granici tri od pet respiratora koje je naručila Crna Gora.

On je za podgoričke “Vijesti” rekao da su od pet respiratora, koje je Fond naručio od predstavnika švedskog proizvođača Farmont koji posluje u Srbiji, tri u sredu zadržana na granici sa Srbijom, a potom, tvrdi on, i konfiskovana.

On je naveo da je ta ustanova potpisala ugovor sa dobavljačem iz Srbije, kompanijom Farmont, i da je od njih dobio informaciju da nisu u mogućnosti da isporuče tri preostala respiratora jer su zadržani na granici sa Srbijom.

“A prema odluci Vlade Srbije, zabranjen je izvoz te vrste opreme zbog čega je ta roba i konfiskovana, tako da ne možemo računati na ta tri respiratora”, rekao je Čirgić i naveo da je obavešten od istog dobavljača da su u Crnu Goru, preko Hrvatske, isporučena dva aparata.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More