Vlada Srbije preporučila crkvama obrede bez prisustva vernika!

Vlada Srbije uputila je preporuku crkvama i verskim zajednicama da bi se umanjio rizik od zaraze koronavirusom

Foto: mitropolija crnogorskoprimorska
135

Vlada Srbije uputila je preporuku crkvama i verskim zajednicama da bi se umanjio rizik od zaraze koronavirusom, verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade.

“Liturgijski skupovi sa pričešćem nikada nikoga nisu zarazili”

Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i odluku da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je odlučila i da će svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom biti isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dina pri čemu će se isplata vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More