Ambasador Godfri: “Srbija će dobiti pomoć SAD za borbu protiv virusa”

Foto/Printscreen/You Tube
211

SAD su stavile na raspolaganje 274 miliona dolara namenjenih za hitnu medicinsku i humanitarnu pomoć za 64 najugroženije zemlje u borbi protiv korona virusa, a i u Srbiju će stići deo tog novca, izjavio je danas američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri.

Godfri je, u video poruci objavljenoj na zvaničnoj Fejsbuk stranici ambasade SAD u Srbiji, rekao da je Vlada Srbije poslala listu najpotrebnijih sredstava, kako medicinske opreme tako i drugih stvari koje su potrebne kako bi se zaštitile najosetljivije grupe stanovništva.

Srbija će dobiti američku pomoć u borbi protiv COVID-19

Američka vlada brzo je angažovala do sada najveća sredstva kao odgovor na pandemiju virusa COVID-19, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Državni sekretar Pompeo je najavio da su SAD stavile na raspolaganje 274 miliona dolara namenjenih za hitnu medicinsku i humanitarnu pomoć celom svetu.

Gepostet von U.S. Embassy Belgrade am Freitag, 27. März 2020

Kako je rekao, SAD će obezbediti tu pomoć Srbiji u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i UNICEF-om.

Dodao je da je ponosan na pomoć SAD Srbiji, ali i zbog toga što su, kako kaže, i prijatelji iz EU odazvali na poziv Srbije za pomoć.

“Sinoć je prva isporuka iz EU sletela na aerodrom ”Nikola Tesla”, a spremne su da krenu još četiri isporuke iz EU. Svi možemo da damo svoj doprinos i uveren sam da ćemo se svi izboriti sa virusom, ako se držimo zajedno”, rekao je Godfri.

Dodao je da se ambasada trudi da prilagodi sve ostale programe u Srbiji, kako bi se akcenat stavio na najpotrebnije u ovom trenutku.

Godfri kaže da su zemlje širom sveta u ovom trenutku suočene sa brojnim izazovima zbog virusa COVID-19, ali da u tome ne treba da budu same.

“SAD je spremna da pomogne Srbiji, iako se i mi u svojoj domovini borimo sa istim problemom. Tako rade prijatelji. Srbija i SAD su bile saveznice u dva svetska rata i sada stojimo rame uz rame kad treba da se suočimo sa ovom zdravstvenom krizom”, rekao je Godfri.

Kako se navodi na Fejsbuk profilu ambasade, američka vlada brzo je angažovala do sada najveća sredstva kao odgovor na pandemiju virusa COVID-19, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Državni sekretar Majk Pompeo juče je najavio da su SAD stavile na raspolaganje 274 miliona dolara namenjenih za hitnu medicinsku i humanitarnu pomoć celom svetu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More