Bebe u Crnoj Gori uz krštenicu dobijaju i štednu knjižicu

Foto: Pixabay
396

Bebe rođene u Crnoj Gori u periodu od 31. oktobra do 6. novembra dobijaće 400 evra od banaka u okviru kampanje „Prvi korak u sigurnu budućnost“, saopšteno je danas iz Centralne banke Crne Gore, piše „Danas“.

Bebe će dobiti na poklon štedne knjižice sa pomenutim iznosom. Deponovanih 400 evra biće oročeno na godinu dana, a nakon toga roditelji novac mogu da podignu, ili da ga ostave na štednji. U prethodnih 14 godina prvu štednju je kroz ovu kampanju dobilo 1.924 novorođenih, za šta je CBCG izvojila skoro 400.000 evra.

Guverner CBCG Radoje Žugić i glavni izvršni direktori poslovnih banaka potpisali su Sporazum o realizaciji kampanje „Nedjelja štednje“, koja se povodom 31. oktobra – Svetskog dana štednje – sprovodi u Crnoj Gori već 15 godina, preneo je Kafe Montenegro.

„Deci rođenoj u ovom periodu, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u nekoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 evra, a poslovna banka za koju se roditelji opredele poklanja još 200 evra.“

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More