“Želimo i mi da budemo hrabri ljudi”, pismo dece kineskom lekaru koji spašava živote u Srbiji oduševilo svet (FOTO)

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
356

Avioni koji donose pomoć iz Kine doneli su mnogo više od opreme – doneli su stručnjake. Ekipa kineskih lekara koja boravi u Srbiji nesebično deli svoje napore i znanje sa srpskim kolegama.

Teško je zamisliti kako je porodicama bilo kojih lekara, a možda posebno tih kineskih koji rešili krizu kod kuće samo da bi odmah nakon toga otišli da je rešavaju na drugom kraju sveta, piše Blic.

Gledamo zdravstvene radnike i njihovu požrtvovanost dok rizikuju sopstvene živote da bi spasli tuđe i pitamo se, “kako li je njihovim porodicama kod kuće”. Ambasadorka Kine Čen Bo podelila je poruku koju je član kineskog lekarskog tima u Srbiji, profesor doktor Guo dobio od svoje dece. Prevod sa kineskog je pred vama:

“Kako ti je u Srbiji? Imaš li dovoljno vremena za odmor svakog dana? Imaš problema sa vratom molim te potrudi se da ga utopljavaš. Ovih dana stalno pratimo vesti i nadamo se da ćemo se bolje upoznati sa situacijom u Srbiji. Onog dana kada si kao član kineskog medicinskog tima krenuo za Srbiju nosio si veliku zaštitnu masku, ali mi smo te odmah prepoznali na televiziji i uzbuđeno povikali: Eno tate!

Ti se samo posveti poslu i ne brini za kuću, sestra i ja smo dovoljno veliki da možemo da se brinemo jedni o drugom, da brinemo o sebi i školi. Tu smo da preuzmemo brigu o kući i brinemo o deki i baki. Nakon što su saznali da si otišao u Srbiju naši prijatelji iz osnovne škole Donfeng donglu su te pozdravili i poželeli sreću, imali su i gomilu pitanja ukoliko budeš imao vremena da pomogneš da im odgovorimo.

Kad odrastemo želimo i mi da budemo medicinski radnici koji ne beže pred nevoljom, hrabri ljudi. Na kraju, najviše se nadamo da ćeš ti, tetke i stričevi iz medicinskog tima ostati bezbedno i zdravo. Napravićemo tvoje omiljeno jelo, prženi paradajz sa jajima za tvoj uspeh!”

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More