Evakuacija srpskih državljana sa područja Italije! Generalni konzulat u Trstu organizuje povratak!

(Istvan Filep/MTI via AP)
5,697

Generalni konzulat Republike Srbije u Trstu izdao je juče na svom zvaničnom sajtu važno saopštenje za sve Srbe koji su se našli “zarobljeni” na području Italije koja je u nadležnosti ovog grada i koji žele da se prebace u Srbiju.

Svi oni koji nemaju posao, boravišnu dozvolu, smeštaj, primanja kao i studenti biće prebačeni u otadžbinu. Evakuacija će biti organizovana sopstvenim automobilima državljana koji žele nazad a uz policijsku pratnju.

Saopštenje Generalnog konzulata prenosimo vam u celosti:

“Generalni konzulat R.Srbije u Trstu danas zvanično počinje organizaciju evakuacije naših državljana koji su se našli na teritoriji našeg jurisdikcionog područja ( Frijuli Venecija Đulija, Veneto i Trentino Alto Adiđe).

Evakuacija se odnosi na državljane R.Srbije koji su se našli “zarobljeni” na ovom području Italije bez boravišnih dozvola, smeštaja, posla i primanja, kao i studenti.

Evakuacija će biti organizovana sopstvenim automobilima državljana koji žele da se vrate u R.Srbiju i organizovanim autobuskim prevozom, a sve u pratnji nadležnih policijskih službi.

Molimo da nam, ukoliko ste zainteresovani za evakuaciju, najdalje do 30.03. u ponoć dostavite neophodne podatke:
Ime i prezime
JMBG
Br. Pasoša
Gde se nalazite
Adresa prebivališta u Srbiji
Evakuacija će biti organizovana najbrže što budemo svi zajedno u mogućnosti a o svemu ćemo vas detaljno izveštavati”, objavili su u Konzulatu.

Izvor Naši u svetu Generalni konzulat Republike Srbije Trst
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More