Gradić u Lombardiji začudio naučnike! U jeku borbe sa koronom, ovde niko nije zaražen i zato ih mole ovo!

Gradić Ferera Erbonjone, Foto: Youtube printscreen Euronews
1,346

U Lombardiji, regionu koji je najteže pogođen Kovidom-19, postoji gradić sa nešto više od hiljadu stanovnika, Ferera Erbonjone, u okolini Pavije, koji je istovremeno i jedina opština u regionu bez ijedne osobe zaražene koronavirusom, piše RTS.RS.

Ovaj izuzetak je zainteresovao i naučnike. Neurološki institut “Mondino” u Paviji će kontrolisati krv stanovnika na prisustvo antitela.

Gradonačelnik Đovani Fasina, koji je inače lekar, o tome je obavestio građane.

“Mislimo da je korisno da proučimo naše stanovništvo čija je srednja dob dosta visoka, tako da smo i prilično izloženi riziku. Svi stanovnici su slobodni da odluče do 2. aprila da li žele da urade nalaz krvi koja će biti analizirana u laboratoriji Sanacaro”, izjavio je Fasina za AdnKronos.

“Istraga ima eksperimentalni karakter koji predviđa evolutivno praćenje stanovništva od dva meseca”, kažu iz Instituta “Mondino”.

Generalni direktor Instituta Livio Tronkoni objasnio je da rezultati mogu da pruže podatke koji mogu biti od velikog značaja i koji će biti podeljeni sa virolozima poliklinike “San Mateo” i sa naučnim odborom Regiona Lombardije.

Gradonačelnik je ubeđen da su mnogi ljudi došli u kontakt sa virusom, ali da su ga preležali bez simptoma.

“Na ovaj način možemo utvrditi koliko je procenata stanovnika imuno”, rekao je Fasina, istakavši i da su građani svakako ozbiljno shvatili sve restriktivne mere.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More