“Nosimo im hranu na aerodrom”: Krenuo iz Hjustona, zaglavio se u Rusiji, Srbi “zarobljeni” u tranzitu

(AP Photo/Pavel Golovkin)
171

Zbog prekida avionskog prometa na relaciji Moskva – Beograd, stotinak naših građana našlo se u nezavidnoj situaciji jer ne može da se vrati u Srbiju. Na aerodromu “Šeremetjevo”, u tranzitnoj zoni je još troje Srba, a jedan je u ponedeljak ujutro odleteo za Minsk, pišu Novosti.rs.

Među tim Srbima u tranzitu je jedan srpski inženjer koji je krenuo iz Hjustona za Beograd preko više destinacija, ali se “zaglavio” u Moskvi. Da nevolja bude veća, reč je o dijabetičaru.

– Trudimo se da pomognemo onoliko koliko možemo. Nosimo im hranu na aerodrom, ali smo u ponedeljak dobili poziv s pitanjem šta da rade s našim ljudima – kažu za “Novosti” u ambasadi Srbije u Moskvi.

U Srbiju iz Rusije želi da se vrati više od 120 naših građana. Većina njih je radila u Rusiji i zbog krize ostala bez posla, pa znajući da nemaju šansu da se sada zaposle – hoće kući. Osim naših radnika, let za Srbiju čekaju i 17 studenata, dve trudnice i jedna beba.

Izvor Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More