“Ovo nije običan grip”, ispovest mladog Italijana koji je pobedio koronavirus

(AP Photo/Luca Bruno)
267

Raste broj izliječenih od koronavirusa u svetu. No, priče nekih od ljudi koji su ga preboleli upozoravaju na to o kakvom je nepredvidivom virusu reč. Zaključak je – pravila nema.

Ohrabrujući primeri stižu sa svih strana – 95-godišnju Švicarku virus je na sedmicu smestio čak i na intenzivnu njegu, odbila je respirator, ali se ipak uspela oporaviti, prenosi Serbiantimes.info.

Ima i primera koji upozoravaju da niko nije siguran. Italijanski advokat Andrea Napoli (33) celi se život bavio sportom, zdravo je živeo, nikada nije pušio. Virus ga je pokosio naglo. Dobio je visoku temperaturu, nije mogao disati, bio je toliko slab da nije mogao ustati iz kreveta.

Završio je na respiratoru.

“Bio sam na kiseoniku devet dana. Zapravo osam dana, gotovo devet. Stalno, bez prestanka”, naveo je Andrea Napoli te dodao: “Takve situacije trebaš proživeti da bi ih stvarno i potpuno shvatio. Ovo svakako nije jedna obična gripa. Nikada se nisam našao u situaciji poput ove. Ja koji imam 33 godine, odličnog sam zdravlja, našao sam se u manje od dan i po na intenzivnoj njezi”.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More