Kako izgleda život u karantinu za naše građane koji su se vratili u Srbiju (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube/Nova.rs
1,312

U beogradskim učeničkim i studentskim domovima trenutno je smešteno više od 1.000 građana koji su proteklih dana doputovali iz inostranstva.

Oni su, avionima koje je poslala država, vraćeni iz zemalja u kojima su se nalazili, u momentu uvođenja vanrednog stanja zbog korone. Neki su bili radno angažovani, drugi su bili na letovanju… Svi oni su testirani, a u karantinu će ostati do dobijanja rezultata.

U zavisnosti da li je nalaz pozitivan ili negativan, biće upućivani kućama ili u – bolnice, pišu Večernje novosti.

Prema rečima Saše Rokvića, direktora učeničkog doma “Patrijarh Pavle”, u ovoj ustanovi je smešteno 345 građana.

“Vodili smo računa da porodice budu zajedno u sobama, kao i osobe koje su zajedno putovale. Preduzete su maksimalne mere bezbednosti. U našoj kuhinji se spremaju obroci, ali se ne služe u restoranu. Za to postoji posebna prostorija u koju se donosi jelo spakovano u plastične kutije, gde ih građani uzimaju, uz poštovanje propisanih mera zaštite. Naši volonteri odlaze da im kupe sve šta im je potrebno, donose stvari i na usluzi su im svakodnevno”, kaže Rokvić.

“LOLA” I “KOŠUTNjAK”
Kako smo saznali u Studentskom domu “Kralj Aleksandar”, poznatom “Loli”, smešteno je 143 građana sa Malte, iz Abu Dabija je stiglo njih 133, sa rumunske granice – 18, iz Mjanmara – 14. U “Košutnjaku” se nalazi 170 srpskih državljana iz Slovenije i 120 iz Holandije.

U restoranima Studentskog centra “Beograd”, spremaju se obroci za građane smeštene u privremenoj bolnici na Sajmu.

Izvor Večernje Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More