Novi Pazar neće imati doček na trgu, a razlog će vas oduševiti

Novi Pazar/Foto/Printscreen/You Tube
408

NOVI PAZAR – Kao i prošle, ni ove godine u Novom Pazaru neće biti organizovanog dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu, pišu Novosti.

Odlukom gradonačelnika Nihata Biševca, novac koji bi eventualno bio potrošen za angažovanje poznatih estradnih zvezda, biće usmeren za kupovinu koncertnog klavira za talentovane učenike, mališane bez oba roditelja i decu socijalno ugroženih porodica.

„Klavir će dobiti ovdašnji kulturni centar i moći će da ga koriste sva muzički talentovana deca, kao i prošle godine pomoći ćemo deci bez oba roditelja, ali i najsiromašnijim mališanima, nagradićemo novčano i đake i nastavnike koji su na regionalnim i republičkim takmičenjima postigli uspehe“, ističe gradonačelnik Biševac.
On naglašava da je u ovom gradu u planu i koncert klasične muzike mladog novopazarskog pijaniste Adema Mehmedovića i lokalnih umetnika.

Uoči prošle Nove godine, grad Novi Pazar je siromašnoj i deci bez roditelja uručio poklone u vrednosti od 800.000 dinara.

„Svaki dinar uložen u decu i kulturu do sada nam se višestruko isplatio, i u narednom periodu ovakva ulaganja biće jedan od prioriteta Gradske uprave“, dodaje gradonačelnik Nihat Biševac.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More