“Nije važno koliko će ko dati, važno da učestvujemo”: Srpski privrednik iz Kanade uputio apel dijaspori da pomogne Srbiji

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC
359

Srpski privrednik iz Kanade Mario Mijatović pokrenuo je široku akciju motivisanja naših ljudi iz sveta da donacijama pomognu Srbiju i njenu borbu protiv pandemije. Lično je uplatio 10.000 dolara i svojim primerom dao podstrek našoj dijaspori da podrži maticu.

– Srbija je u ratu. Gube se životi. Neprijatelj je nevidljiv. Ne mogu da sedim skršenih ruku, ali i ako nisam fizički u Srbiji. Svoju donaciju namenio sam nabavci respiratora, medicinske opreme, isplati plata za medicinske radnike… Sada je trenutak da se vidi ko je ko. Nije važno koliko će ko dati, važno je da svi učestvujemo i da smo složni – objašnjava Mijatović u pismu dijspori, pišu Novosti.rs.

Njegov predlog našim ljudima jeste da novac koji su namenili godišnjem odmoru uplate Srbiji.

– Koliko puta ste samo potrošili novac na stvari koje vam nisu ni trebale. Kupovali ste samo da bi se osećali lepše, a to traje tako kratko. Ovog puta uradimo nešto drugačije, veličanstveno. Prepustimo se našim srcima i dušama, naši potomci će biti ponosni – poručuje privrednik iz Kanade.

Krizni štab predsednika Republike, na njegovu inicijativu, otvorio je poseban račun za ovu vrstu donacija, a sva uputstva su na sajtu Ministarstva finansija.

– Predsednik i Vlada rade danonoćno, kao i zdravstveni radnici i volonteri. Srbija je na nogama. Budimo uz nju – poručuje Mijatović, koji je i član Skupštine dijaspore i Ekonomskog saveta.

Vučić im se javno zahvalio! Ovo je bračni par iz Švajcarske koji je kupio i Srbiji poklonio tri respiratora! (FOTO)

APEL KOMŠIJAMA
Apel da se uključe u akciju upućen je i komšijama sa kojima u svetu žive naši ljudi. Mijatović ističe da bi ovako mogli biti spaseni mnogi životi u Srbiji.

Dijaspora u pravom svetlu! Širi se podrška humanitarnoj akciji “Podrži heroje”

Izvor Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More