Lekari se složili, ovo je za sada najefikasniji lek protiv koronavirusa

Foto: PixaBay
3,441

Jedna internacionalna anketa u kojoj je učestovalo preko 6 hiljada doktora ocenilo je da je lek protiv malarije Hidroksihlorokin najbolji lek za korona virus.

U anketi je učestovalo 6.227 doktora u 30 zemalja, a njih 37 odsto reklo je da lek protiv malarije predstavlja najefikasniju terapiju protiv smrtonosnog virusa, prenosi Telegraf.

Anketu je sprovela globalna zdravstvena agencija za ispitivanje zdravstvene zaštite Sermo koja je ustanovila i da 23 odsto medicinskih profesionalaca prepisalo ovaj lek u SAD – daleko manje nego u drugim zemljama.

Srpski genetičar Miodrag Stojković o mogućem leku za koronavirus

Izvan SAD-a lek za malariju se podjednako koristio i kod pacijenata sa blagim simptomima kao i kod pacijenata sa težim simptomima korona virusa, dok se u SAD-u najčešće koristio kod pacijenata sa težom kliničkom slikom – navodi istraživanje.

Ovaj lek se najčešće koristio u Španiji gde je čak 72 odstro lekara reklo da je propisalo ovaj lek.

Debata o leku protiv malarije pokrenuta pre dve nedelje nakon što je predsednik Tramp rekao da je Hidroksihlorokin mogući „menjač igre“ u borbi protiv pandemije Covid-19 što je navelo kritičare da ga optužuju za promovisanje nedokazanih i neproverenih lekova.

Gde i kako u Srbiji i Americi da nabavite lekove za lečenje koronavirusa! (VIDEO)

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji do danas nema dokaza da bilo koji lek može da spreči ili izleči ovu bolest.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More