“Svom narodu s ljubavlju”: Srpski dobrotvor iz Kanade poslao veliku pomoć zavičaju, a njegove reči će vas dirnuti u srce!

Privatna arhiva
2,956

Srbi koji odu u tuđinu, retko zaboravljaju svoj rodni kraj, a većina njih uz svoj je narod sad kad je najteže. Milomir Glavčić, Kanađanin srpskog porekla, koji od odlaska u Kanadu 1947. godine nije dolazio, uputio je pomoć u svoje selo Pope.

Ovaj uspešni kanadski biznismen, veliki dobrotvor i humanista, ovih dana obezbedio je donaciju od 650 paketa najneophodnijih potrepština za ovo vreme, u vrednosti od 10.000 evra, od kojih je 500 podeljeno najsiromašnijim Kraljevčanima, a 150 meštanima svog zavičaja, prenosi Telegraf.rs pisanje RINE.

Za najsiromašnije stanovnike Kraljeva, Jošaničke Banje i nekih podkopaoničkih sela, uručena je u kraljevačkoj Hali sportova u Ribnici, Gradskom štabu za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva.

“Kad mi je od Nebojše Simovića, načelnika Raškog okruga stigla molba da pomognem nisam se ni trena predomišljao. Jer, pomagao sam ranije u gradnji raznih objekata, u kupovini medicinskih aparata ali to je za sve ljude. Sada sam jednostavno baš srećan da mogu pomoći one koji nemaju, koji će se možda mom daru, mojoj humanosti ponajviše obradovati. Jer, ja dobro znam šta znači nemati, biti siromah, a posebno bez pružene ruke pomoći. Jedan čovek iz tog kraja, davno, pružio mi je u takvoj nevolji parče hleba i toplu postelju i ja to, posle sedam decenija nisam zaboravio i pamtiću dok sam živ“, rekao je Milomir Glavčić, tokom jučerašeg telefonskog razgovora sa novinarom Miroljubom Mišom Dugalićem, prijateljem i zastupnikom u gotovo svim, do sada, organizovanim humanitarnim akcijama, piše Danas.rs.

Od danas Štabu predatih 650 paketa,na kojima je ispisano “Svom narodu s’ ljubavlju Milomir Glavčić iz Kanade“ pet stotina je namenjeno najsiromašnijim Kraljevčanima i meštanima seoskih naselja i  deliće se tokom naredne nedelje  prema spisku ovdašnjeg Centra za socijalni rad. Za taj posao angažovaće se volonteri kako bi do socijalno najugroženijih darovi što pre stigli. Preostalih stotinu i pedeset paketa namenjeno je pojedinim porodicama u Jošaničkoj Banji i  domaćinstvima u više okolnih mesta, među kojima je i Pope, rodno selo darodavca. Ti pokloni su odmahdana, otpremljeni u taj kraj.

Nije Milomir zaboravio i svoje rođake. Za dvadesetak rođačkih porodica pojedinačno, sve do trećeg, četvrtog kolena, poslao je poklone od dve do pet hiljada evra kako bi, kako  je sam Glavćić objasnio, “lakše prebrodili ovo opasno vreme za zdravlje, a da ih nedostatak novca ne bi dodatno brinuo“.

Milomir Glavčić je, do danas, Kraljevu darivao brojne, vredne donacije. Tako je 2014. Opštoj bolnici „Studenica“ kupio aparat za kompjuterizovanu tomografiju vredan 247.500 evra, ultrazvučni aparat marke Toshiba aplio 600 najnovije generacije vredan 70.000 evra, 2015 je dao 1.000.000 kandskih dolara za most preko Ibra i najsavremeniji kabinet za magnetnu rezonancu vrednu 547.000 evra, 2018. godine je sa 200.000 evra pomogao izgradnju dečijeg vrtića „Milomir“ na Beranovcu, inače vrednog oko pola miliona evra, a prošle godine je Hitnoj službi Opšte bolnice „Studenica“ uručio ključeve novog sanitetskog vozila „Fijat“ sa kompletnom opremo za transport bolesnika vredno 35000 evra.

Srpski dobrotvor iz Kanade za Božić poklonio 130.000 evra rođacima i prijateljima u Srbiji

Milionima dolara je zasuo Srbiju, a morao je sasvim gladan da je napusti

Izvor Telegraf.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More