Blagi porast broja zaraženih u Kini, nisu samo uvezeni slučajevi

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ng Han Guan
900

Kina je u subotu prijavila 30 novih slučajeva korona virusa, što je 19 više u poređenju sa prethodnim danom, saopštili su danas kineski zdravstveni zvaničnici, koji navode da raste broj lokalnih transmisija, ali i slučajeva koji dolaze iz inostranstva.

Nacionalna zdravstvena komisija je danas saopštila da 25 novih slučajeva uključuje ljude koji su došli iz inostranstva, dok je pet slučajeva lokalne transmisije prijavljeno u provinciji Guangdong.

Kina je ukupno prijavila 81.669 slučajeva, dok je broj umrlih porastao na 3.329, navodi Rojters.

Iako je broj novozaraženih znatno pao u poređenju s vrhom epidemije u februaru, Peking i dalje ne uspeva u potpunosti da zauzda novu infekciju i pored toga što su uvedene najoštrije mere za suzbijanje COVID-19.

Takozvani “uvezeni” slučajevi, kao i asimptomatski pacijenti – oni koji šire virus, ali ne pokazuju nikakve simptome – u poslednjih nekoliko nedelja su najveća briga Pekinga.

Kina je zatvorila sve svoje granice za skoro sve strance, ali u zemlju dolaze zaraženi Kinezi koji se vraćaju iz inostranstva.

Zdravstvena komisija je navela da je 47 asimptomatskih slučajeva registrovano u subotu u Kini, u poređenju sa 64 prethodnog dana.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More