Otkriće naučnika budi nadu: Jedan antiparazitski lek ubija koronavirus u laboratorijskim uslovima!

Čak i jedna doza mogla da ukloni sav genetski materijal virusa za 48 sati

803

Naučnici su otkrili da jedan antiparazitski lek ubija koronavirus u laboratorijskim uslovima. Studija koju predvodi Monaš univerzitet pokazala je da jedna doza leka “Ivermektin” može da zaustavi rast virusa SARS-CoV-2 u ćelijama.

“Otkrili smo da bi čak i jedna doza mogla da ukloni sav genetski materijal virusa za 48 sati i da je čak i za 24 sata došlo do zaista značajnog smanjenja”, rekla je dr Kili Vagstaf sa Monaš univerziteta.

Lekari se složili, ovo je za sada najefikasniji lek protiv koronavirusa

Sledeći korak trebalo bi da bude takođe na naučnicima – morali bi da utvrde tačnu dozu za čoveka, kako bi bili sigurni da je bezbedno za ljude da koriste Ivermektin.

“Realno, mora da prođe neko vreme pre nego što vakcina zaista bude dostupna”; rekla je Vagstafova.

Pre nego što bi se uopšte i pomišljalo o primeni Ivermektina kod ljudi, trebalo bi izvršiti brojna laboratorijska ispitivanja, piše portal MSN.

Još jednom bi trebalo napomenuti da su ova ispitivanja vršena samo u laboratorijskim uslovima, i da lek za koronavirus još uvek nije pronađen.

izvor B92

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More