Istorijsko obraćanje kraljice: Putem televizije to je uradila 5 puta za 68 godina, evo šta je sada poručila naciji

(Buckingham Palace via AP)
786

Britanska kraljica Elizabeta Druga poručila je građanima te zemlje da će moći da pobede pandemiju korona virusa jedino ako budu rešeni da poštuje mere vlasti o samoizolaciji i zabranama kretanja i okupljanja, zatraživši od građana te zemlje da pokažu snagu prethodnih generacija Britanaca.

Kraljica je u izuzetno retkom televizijskom obraćanju naciji sinoć pozvala građane Velike Britanije da se prisete kolektivnog duha koji su imale prethodne generacije tokom teške situacije u kojoj se zemlja našla tokom Drugog svetskog rata, preneo je Rojters.

Elizabeta (93) je pozvala Britance da pokažu rešenost i snagu prethodnih generacija tokom Drugog svetskog rata.

“Zajedno napadamo ovu bolest i želim da vas uverim u to da ako ostanemo rešeni i ujedinjeni, onda ćemo pobediti”, rekla je Elizabeta u njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu.

Ona je dodala da se Britanija i ranije suočavala sa raznim izazovima, ali je napomenula da je ovaj izazov drugačiji jer se ovog puta ceo svet suočava sa istim neprijateljem.

“Uspećemo i taj uspeh će pripadati svakome od nas”, istakla je kraljica.

Ona je dodala i da Britaniju očekuju bolji dani, ističući da je neophodno da građani istraju u borbi sa korona virusom kako bi se naredne generacije setile da su i oni bili snažni, “kao i svaka druga” generacija građana te zemlje.

Broj preminulih od korona virusa u Velikoj Britaniji danas je bio najveći od izbijanje pandemije COVID-19 – 621, tako da je do sad ukupno umrlo 4.934 ljudi.

Takođe zabeleženo je 5.903 novih slučajeva, prenosi BBC.

Ukupan broj zaraženih u Velikoj Britaniji danas je 47.806 ljudi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More