“Bilo je vrlo potresno, znala je da ako uđe mora da potroši JEDNU masku”: Medicinska sestra o trenutku koji je sve rasplakao!

(Zsolt Czegledi/MTI via AP)
2,117

Starija žena iz NJu Orleansa koja je odlučila da se ne oprosti od muža na samrti da ne bi trošila maske i zaštino odelo preko potrebno zdravstvenim radnicima, dovela je do suza medinicinsku sestru Bler Guidri koja je priču prenela lokalnim medijima.

“Bilo je tako nesebično i potresno to što je u teškom trenutku mislila na sve koji rade u bolnici i bore se život svakog pacijenta”, rekla je Guidri za Today. com koji prenosi i tešku odluku sestre iz šok sobe iz bolnice u Teksasu da trogodišnju ćerku ostavi kod prijatelja, na ne zna se koliko dugo.

Sestra iz NJu Orleansa, grada na delti Misisipija, u kome je smrtnost po glavi stanovnika duplo viša nego u Njujorku, kaže da je žena čiji je suprug bio na samrti, bila svesna da medicinsko osoblje nema dovoljno zaštine opreme.

“Znala je da će ako bi ušla u sobu da se oprosti od svog supruga morati da potroši jednu masku i jedno zaštino odelo”, kaže Guidri, a Today podseća na nedostatak zaštine opreme u NJujorku i slike sestara iz čuvne bolnice Maunt Sinaj obučenih u kese za smeće, koje su obišle ne samo SAD već i svet.

Sestra Guidri rekla je da su svi zdravstveni radnici u Oćsner zdravstvenom centru u kome radi od 2016, “vrlo, vrlo zaštićeni”, ali da ipak moraju više puta da koriste jednu masku i jedno zaštino odelo.

Dok stopa smrtnosti u Nju Orleansu raste, Guidri je rekla da doživljava novi nivo emocionalne iscrpljenosti jer se susreće sa jako velikom stopom smrtnosti, i to iznenadne.

Fotografija iz Njujorka koja je šokirala svet: Medicinske sestre nose kese za đubre umesto zaštitne opreme (FOTO)

Today prenosi u priču Dejvon i Džejsona, sestre i vatrogasca iz Teksasa koji su se odlučili da ćerku pošalju kod prijatelja jer su oni u svakodnevnom konaktu sa koronavirusom i znaju koliko su potrebni zajednici koja se bori sa epidemijom.

Razmišljanje o tom problemu uz rečenicu da nijednog zdravstvenog radnika, makar radio godinama na intenzivnoj nezi, nijedna situacija, nijedna škola nije mogla da pripremi na ovako nešto, Dejvon je podelila na fejsbuku.

Post je postao viralan, sa vise od 147.000 lajkova i 76.000 komentara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More