Epidemiolog Kon: Dostigli smo maksimum, trajaće još 10 dana!

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
2,399

Posle prethodna tri dana dosegli smo maksimum, koji će trajati još 10-ak dana, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon.

“U ove dve nedelje, zaista, najrestriktivnije mere koje smo do sada planirali, treba i da se sprovode”, istakao je Kon na pres konferenciji.

To, kaže, ne znači da te mere zaista moraju da budu određene kao policijski čas, ali svakako moraju da se sprovode, a to su sve mere sprečavanja bilo kakvog kontakta u narednim nedeljama, jer je tada virus najagilniji i najsposobniji da se prenese preko ogromnog broja ljudi koji su “rezervoari”.

“Sprečavanje kontakata je u toj situaciji apsolutno najvažnija, uključujući sve mere do sada”, rekao je Kon.

On je upozorio i da nema više “igranja” sa tim kako se sprovodi izolacija, i to će se sada sprovoditi u bolničkim uslovima, jer su zato improvizovane bolnice i napravljene.

“Napravljene su za izolaciju, da nam se ne bi desilo da nam se iz kućne izolacije, virus vrati nazad i uđe u populaciju. Ti ne sme da se desi”, rekao je Kon.

Izvor Tankug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More