U Nemačkoj jedna krojačnica preplavljena porudžbinama za maske živopisnih boja! Cena 18 evra po komadu (FOTO)

465

Usled epidemije korona virusa, berlinska krojačnica “Ojerbah” (Auerbach), koja postoji čitav vek, preplavljena je porudžbinama za zaštitne maske živopisnih boja koje je nedavno počela da šije pošto je privremeno obustavila proizvodnju svojih poznatih leptir-mašni.

Ova firma, koja proizvodi i muške šalove i kravate, primila je 8.000 porudžbina za ručno pravljene maske, po ceni od 18 evra po komadu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#auerbachberlin #pochette #bowtie #tie #menfashion #fashion

Објава коју дели AUERBACH (@auerbachberlin) дана

Direktor Jan-Henrik Marija Šeper-Štuke kaže da je, kao ispomoć za svojih sedam krojačica, morao da zaposli još 20 drugih da bi udovoljio ogromnoj potražnji, kao i da preko interneta dnevno stigne 800 do 1.000 porudžbina za maske.

“Nemamo profit od proizvodnje maski, već samo želimo da pokrijemo svoje troškove. Jednostavno, ovo je vežba preživljavanja. Jedva čekamo da se vratimo proizvodnji kravata i leptir-mašni za venčanja i druge vesele povode”, kaže on.

Kako prenosi Rojters, najveći deo internet porudžbina stiže iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, a ima ih i iz udaljenih delova sveta, kao što je Hongkong.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#auerbachberlin #auerbach #handmade #handemadeties #manufaktur #manufacture #manufacturing #tie #krawatte #madeinberlin #madeingermany

Објава коју дели AUERBACH (@auerbachberlin) дана

izvor Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More