Vučić: Nemoguće je sačuvati lekare i svo medicinsko osoblje! Šta da uradimo, da uzmemo sekiru da skinemo Milovanu Bojiću glavu zbog zaraženih u Institutu Dedinje?

FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/
516

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nemoguće u potpunosti sačuvati sve bolnice od ulaska virusa korona.
“Ako mislite da je moguće sačuvati lekare i svo medicinsko osoblje, to je nemoguće”, konstatovao je Vučić govoreći za RTS.

Ipak, govoreći o slučaju Insituta “Dedinje”, na kojem je zaraženo više od 60 zdravstvenih radnika, Vučić je rekao da je mnogo zamerio direktoru te ustanove Milovanu Bojiću, jer je, ističe, moralo da bude više opreza i pažnje, na šta je dobio odgovor da su preduzete sve mere, što, inače, nije bio slučaj.

“Šta da uradimo, da uzmemo sekiru da mu skinemo glavu”, upitao je Vučić.

Predsednik je nagovestio mogućnost uvođenja policijskog časa od petka do ponedeljka u Beogradu i Nišu.
Predsednik je rekao da ne želi da traži opravdanje za sve ljude, već je najvažnije i opet moli ljude da poštuju mere.

“Ne gubim vreme i nisam neradnik, borim se za zemlju i narod. Svakog dana nosimo svuda po Srbiji opremu, po bolnicama, da nam ne bi bilo kao u Njujorku, Španiji, Italiji… i uspevamo u tome”, rekao je Vučić.

Upitan gde će se lečiti pacijenti iz Dedinja, Vučić je rekao da će se lečiti u toj ustanovi, koja će brzo da stane na noge, jer je 12 lekara negativno na koronu i oko 108 zaposlenih su spremni da rade svoj posao.

“Neće to da bude problem i manje me to brine, koliko zauzetost Kovid bolnica iz kojih nam teško izlaze ljudi”, konstatovao je on.

Muči ga, kaže, što je Sajam prazan i to što neki traže vezu sa ih sa Sajma prebace u bolnicu.

Upitan za snimke sa društvenih mreža da se na Sajmu prave žurke, i kritike da su tamo loši uslovi, Vučić je rekao da nece da reaguje na takve kritike, jer zna koliko se nadležni bore i koliko je truda uloženo u borbu protiv virusa.

“Ako imate nešto meni ili državi da zamerite kažite otvoreno. Ne morate da kažete da ste uspešan novinar jer ste Vučiću udarili šamar.. Ako mislite da je država loše postupila, da je bila negde nebriga države….”, rekao je Vučić.

izvor Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More