Srbija dobija najmoderniju laboratoriju za koronu u Evropi! Evo u kojim gradovima i šta će to značiti

(AP Photo/Francois Mori)
562

BEOGRAD – Prve dve najmodernije laboratorije za brzo potvrđivanje prisustva korona virusa, po ugledu na laboratorije kakve ima kineski Institut BGI, biće u Srbiji, odnosno u Beogradu i Nišu, zahvaljujući donaciji Kine, ukazala je danas ambasadorka te zemlje u Beogradu Čen Bo.

“Očekujemo da će kineska oprema i tehničari stići iz Kine u Beogad narednih dana i naša ambasada će učiniti sve da pruži podršku u igradnji laboratorija”, rekla je Čen Bo.

Čen je zahvalila srpskoj vladi i premijerki Ani Brnabić na saradnji, kao i svim prijatlejima u Kini koji doprinose saradnji dve zemlje.

Posebno je zahvalila institutu BGI što pomažu Srbiji da se bori sa korona virusom u ovim teškim vremenima, kao i kompaniji Zi Ðin, koja je finansirala deo sredstava, i tako pokazala društvenu ogvovronost prema srpskom društvu.

“Kapaciteti Srbije za testiranje na korona virus biće povećani sa ove dve laboratorije u Beogradu i Nišu. Kineska ambasada je spremna da uloži maksimalne napore da izgradimo što pre ove dve laboratorije”, rekla je Čen.

Istakla je da će BGI sigurno kada sve ovo prođe imati puno mogućnosti da sarađuje sa Srbijom i dodala da je to vodeći institut za geonomiku u svetu, koji je aktivno učestvovao u borbi protiv virusa u Kini.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More