“Imamo toliko toga čemu bi se radovali”, princeza Katarina o važnosti zajedničkog suprotstavljanja koronavirusu

Foto: PrintScreen/YouTube
376

“Nikada u istoriji svetsko zdravlje nije bilo od tako vitalnog značaja. Svetska pandemija pogađa one koje volimo u našoj zemlji i one koje volimo širom sveta, a naša porodica hoće da znate da se molimo za vas”, poručila je princeza Katarina Karađorđević.

Kako je navela, u ovim izazovnim vremenima, moramo da odamo priznanje i zahvalimo se herojima – lekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima koji su žrtvovali svoje živote i čak svoje porodice da bi spasavali živote tokom korona krize, prenosi Telegraf.

“Hoćemo da znaju koliko se ponosimo njihovim naporima. U njihovoj snazi i hrabrosti i mi nalazimo inspiraciju. Zato hajde da im ukažemo poštovanje i da poštujemo sami sebe tako što ćemo održavati društvenu distancu. Takođe hoću da se zahvalim našoj vladi na ogromnim naporima koje preduzimaju pružajući podršku našim zdravstvenim ustanovama, kao i dajući savete građanima u ovoj vanrednoj situaciji”, navela je princeza.

Ona je istakla da je veoma važno da se ujedinjeni suprotstavimo u borbi protiv ovog virusa, ali i da izrazimo zahvalnost vodeći računa jedni o drugima.

“Ja sam od najranijeg doba naučila da je davanje dar. Ono vam daje osećaj zadovoljstva i blagostanja, i to pravi razliku. Ovo govorim iz iskustva, jer mi je Bog dao priliku da pomažem našim bolnicama i medicinskim profesionalcima tokom poslednjih 27 godina. Radost koju mi to pruža potpuno me ispunjava”, kazala je Katarina Karađorđević.

Princeza je dodala i da podstiče one koji žive u Srbiji i u dijaspori da misle na ekonomski patriotizam i daju Srbiji, te da ohrabruje i druge da daju.

“Znam da u svetu ima mnogo potreba sada, ali Srbija se suočava sa teškim izazovima ne samo tokom ove krize, nego će se teško oporaviti i od Korone. Uputila sam apel kancelarijama Lajflajn humanitarne organizacije u inostranstvu kojima sam pokrovitelj, u Londonu,  Njujorku, Čikagu i Torontu, da podrže ove napore jer ja verujem da naša dijaspora može da napravi ogromnu razliku i spase živote u našoj otadžbini. Molim vas posetite veb sajt moje Fondacije i vidite kako možete da napravite razliku na www.lifelineaid.org”, apelovala je princeza Karađorđević.

“Život je lep. Imamo toliko toga čemu bi se radovali. I uvek je važno, a pogotovo u ovako teškim vremenima, da vodite računa o sebi. Vaše fizičko i mentalno zdravlje su najvredniji, a život je zaista dar od Boga. Ja sam se fokusirala na to da pružam pomoć i podršku bolnicama i medicinskim profesionalcima tokom poslednjih 27 godina. I to je glavni cilj moje Fondacije, i zaista naporno radimo na tome pogotovo u ovako izazovnim vremenima”, ukazala je princeza.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More