Profesorka Danica Grujičić: Ne znamo protiv čega se borimo, situacija je veoma ozbiljna

Foto: Youtube printscreen TV Prva
3,887

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju profesorka Danica Grujičić ponovo je pozvala građane da poštuju odluke struke. 

Ona je u Beogradskoj hronici istakla da je situacija veoma ozbiljna.

– Mi smo imali dvoje pacijenata, koji su bili zaraženi koronom, jedna žena, koja je sada u “Dragiše Mišovića” i koja se oporavlja, a drugi pacijent nam je nažalost preminuo.

Evo samo još jednom da upozorim ljude. On je dobio temperaturu 14. dana dok je boravio u Institutu, prema tome sve ove mere koje su propisane nisu bezveze. Ne znamo protiv čega se borimo, još jednom molim ljude da poštuju sve one savete struke. Situacija je veoma ozbiljna – rekla je doktorka Grujičić.

Najugroženiji su sada pacijenti sa urologije i njih ćemo sada sve istestirati. Situacija je veoma ozbiljna i mi moramo da radimo i pod rizikom ali je važna svest svakog pacijenta. Molim pacijente kojima su zakazani konzilijumi da pošalju dokumentaciju ili da neko njihov donese dokumentaciju, ne možemo da dozvolimo da se ponovo prave gužve na konzilijumima. Ostavite dokumentaciju i mi ćemo vas zvati.

Molim sve koji dolaze na prijem za hemioterapiju, hirurgija neće raditi mođda od prekosutra dolaze u ono vreme kada su zakazani. Trudićemo se da oni koji nemaju autobuse, vozove dolaze iz unutrašnosti dođu kada im odgovara ali molim Beograđane da budu solidarni kao uvek i da dođu u vrema kada su zakazani. Znači konzilijumi će se odvijati, pacijenti neće biti prepušteni sami sebi, samo je bitno ne stvarati gužve i smanjiti kontakte to je kjučna stvar.

Ko ima internet neka uđu na sajt. Objavili smo  u IZISU kompletne mejlove, brojeve telefona na koje se doktori javljaju dobiće sve informacije, naglasila je doktorka Grujičić.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More