Američki doktor pomaže srpske bolnice! Donacija vredna više od pola miliona dolara stiže u Srbiju!

Foto: Dvor.rs
438

Isporuka bolnicama počeće tokom nedelje, a među prvima deo donacije, koja sadrži između ostalog i 96 kreveta za intenzivnu negu, dobiće Infektivna klinika i onkologija, saopštila je porodica Karađorđević

Bolnice u Srbiji dobiće medicinsku pomoć vrednu više od pola miliona dolara zahvaljujući doktoru iz SAD Daglasu Džeksonu i Projektu C.U.R.E, humanitarne organizacije Lifeline Njujork, kojom koordinira princeza Katarina Karađorđević, prenosi Serbiantimes.info.

Isporuka bolnicama počeće tokom nedelje, a među prvima deo donacije, koja sadrži između ostalog i 96 kreveta za intenzivnu negu, dobiće Infektivna klinika i onkologija, saopštila je porodica Karađorđević.

U tri kontejnera medicinske pomoći nalazi se i tri pedijatrijska kreveta za pregled pacijenata, 380 dušeka za bolničke krevete, 30 stalaka za infuziju, dva sterilizatora, pet štapova za hodanje, pet noćnih stočića, 200 štaka, 10 štaka za decu, 40 hodalica i 315 lopata za ležeće pacijente.

Princ Aleksandar i Katarina Karađorđević podsećaju da Džekson pomaže Srbiji duži niz godina, a do sada je kroz projekat poslao ukupno 13 kontejnera sanitetskog materijala u srpske bolnice.

“Želela bih da izrazim zahvalnost doktoru Džeksonu za njegov ogroman doprinos Fondaciji Princeze Katarine, u pružanju podrške lekarima i medicinskim sestrama u bolnicama širom Srbije. Veliki je blagoslov imati takvog prijatelja koji pomaže Srbiji”, rekla je princeza Katarina.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More