Otišao je iz Kladova i postao svetski poznat! Srbina znaju svi a u Beogradu ga zaustavljaju samo stranci! (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
10,255

“La Casa de Papel” (Money Heist) je najgledanija serija na “Netfliksu” a da nije na engleskom jeziku. Nedavno je puštena treća sezona, u kojoj se lik Srbina mekog srca u telu tetoviranog snagatora razvio i definitivno osvojio publiku.

Helsinki je jak, ali i podseća na dobrog medu. Još od prve sezone je bilo jasno da su za tu ulogu producenti serije izabrali autentičnog Srbina, koji je čak pevušio melodiju “Svilen konac”, a sa serijskim “kumom” Oslom je nekoliko puta sočno opsovao na srpskom, prenosi Blic.

I ništa od svega toga ni na trenutak nije bilo preterano ni glupo, kako obično likovi iz istočne Evrope zvuče u stranim produkcijama. Helsinki je smešan, brzo prirasta srcu iako govori malo, i o njemu znamo da je učestvovao u ratu na ovim prostorima, da je gej, i da nije neko ko zna da sakrije emocije. Zapravo, u trećoj sezoni otkrivamo da se zaljubi u svakoga s kim ima seks i da je u stanju da pati za svakom budalom.

Helsinkija glumi Darko Perić iz Kladova. Darko je 1995. odlučio da napusti rodno mesto i uputi se u Rumuniju na studije veterine. Više od polovine života živi u inostranstvu, a u Srbiju je, od odlaska, retko dolazio. Iz Rumunije se preselio u Berlin. Kada je prvi put posetio Barselonu, rešio je da će tu živeti.

Međutim, da je slava u Španiji čista sudbina dokaz je i njegov prvi kontakt sa glumom kada ga je agentkinja zaustavila na ulici zbog interesantnog izgleda, piše Noizz.

“Bradu nosim od 25. godine, nosio ju je moj tata, moj deda moreplovac. Dakle, ona nije nacionalistička, nije hipsterska brada, nosim je iz nekog svog fazona”, rekao je za b92.net.

Možda je baš zahvaljujući toj bradi korak po korak krenuo da radi reklame da bi pre 10 godina dobio prvu televizijsku ulogu u seriji koja se snimala u Barseloni. Ubrzo je stigla i potvrda iz Madrida.

Zahvaljujući ulozi u španskoj seriji “Mar de plástico” dobio je poziv da glumi i u svetskom hitu “La Casa de Papel”. Danas ga gledaoci širom sveta prepoznaju na ulici.

Na svakoj – osim u Beogradu, kako je svojevremeno izjavio, jer tu ga zaustavljaju samo stranci. Možda će se to promeniti, jer i kod nas “La Casa de Papel” postaje megapopopularna serija.

Perić kaže da su tri glumca najviše uticala na njegovu karijeru. Prvi i neosporan je Pavle Vuisić, drugi Marlon Brando, a treći Bad Spenser.

“Radio sam dosta poznatih serija, pojavljivao se kao epizodni glumac dok se nije desila ‘La Casa de Papel’, gde sam potpisao ugovor za sve epizode. Malo sam se smirio, dobio dete pre tri godine, pa mi je trebala stabilnost. A kad ima posla, ima ga preko glave. Sada moram da kažem ‘ne’ nekim poslovima na koje bih pre godinu dana bez razmišljanja pristao”.

Sebe ne bi nazvao srpskim glumcem, ali ne ni španskim.

“Ja sam rođen u Jugoslaviji. Sebe i dalje smatram Jugoslovenom. Imam dosta prijatelja Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Rumuna. Tata mi je poreklom sa Kosova, donedavno sam tamo imao babu i dedu. Tata sad živi u Crnoj Gori, to više nije ista zemlja. Sestra i majka u Novom Sadu. Žena mi je Rumunka, sin polu Srbin. A ja sam građanin sveta. Više volim da kažem da sam glumac s Balkana.”

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More