Karl Malden: Srećan sam što sam rođen u srpskoj kući, što sam kršten u srpskoj crkvi i što mogu da kažem da sam Srbin(VIDEO)

Foto: wikipedia
808

Karl Malden: “Srećan sam što sam rođen u srpskoj kući, što sam kršten u srpskoj crkvi, što je redovno posećujem, što pevam u srpskom horu i što mogu da kažem da sam Srbin.”

Pravo ime Karla Maldena je Mladen Sekulović.Rođen je u Čikagu 1912. godine. Otac mu je bio Srbin a majka Čehinja. Mladenov otac petar Sekulović napustio je rodno Podosoje kod Bileće i “trbuhom za kruhom” stigao u Čikago. Tu je rođen Mladen, kao najstariji od trojice braće, piše Nova.rs.

Govorio je srpski i rado je pričao o svojoj prošlosti i poreklu. Spominjao je da mu je otac radio teški posao u čeličani  u Geriju, kao i on kasnije.

Igrao je u 65 filmova, a najpoznatiji su “Tramvaj zvani želja” i “Na dokovima Njujorka”.

Bio je u Beogradu samo jednom i to na nekoliko dana 80-ih godina prošlog veka kada je doputovao zbog filma “Suton” koji se snimao u Istri. Zatim je posetio Bileću, gde je bio još jednom u ranoj mladosti.

Oslara je dobio za ulogu negativca u filmu “Tramvaj zvani želja” 1952, a 1960. dobio je svoju zvezdu u holivudskom Bulevaru slavnih.

Bio je prvi predsednik američke filmske akademije u Holivudu. Umro je 2009. u Los Anđelesu, a u Beogradu je dobio spomenik kod kinoteke 2018.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More