Dijaspora pomogla ugrožene Urovičane

Foto: Facebook/ Opština Negotin
197

Evropsko udruženje prijatelja Urovice, sa sedištem u Beču, pomoglo je socijalno ugroženima u rodnom selu Urovici, koje se nalazi na teritoriji opštine Negotin.

Kao što u normalnim vremenima misle kako da poboljšaju seosku infrastrukturu u korist svih meštana, tako je i u kriznim vremenima kada je pandemija korona virusa izazvala zastoj privrede Evropsko udruženje odlučilo da pomogne najsiromašnijim meštanima.

“Za akciju pomoći izdvojili smo 1.200 evra, od kojih je nabavljeno 40 paketa za najugroženije u selu”, objasnio je za Tanjug potpredsednik Udruženja Jovica Stanojević.

On je ukazao da je taj novac odvojen od sredstava prikupljenih na prethodno organizovanim feštama.

Naime, Udruženje redovno organizuje fešte kako bi, ne samo okupilo Urovičane u dijaspori, već prikupilo sredstva za finansiranje projekata obnove sela.


Tako je ove godine organizovan doček Nove godine i proslava Dana žena, a deo tih sredstava odvojen je za pomoć najugorženijim u selu.

Udruženju se, kako je objasnio Stanojević, obratio predsednik Mesne zajednice Jovan Didić, koji ih je pitao da li žele da učestvuju u pomoći socijalno ugroženim meštanima, na šta je uprava odmah pozitivno odgovorila.

Novac je poslat u domovinu, a od pristiglih sredstava u seoskoj prodavnici kupljeni su svi artikli koji su se našli u paketima.

Akciji podeli humanitarnih paketa koji su nabavljeni sredstvima Udruženja iz Beča, prisustvovali su predsednik opštine Negotin i njegov zamenik, Vladimir Veličković i Bogdan Gugić.

Evropsko udruženje prijatelja Urovice doniralo je sredstva za kupovinu 40 paketa koji se sastoje od 14 različitih artikala – džak brašna,ulje, šećer, pirinča, makarona, jaja, čajne kobasice, salame, pašteta, džema, sardine, keksa,napolitanke, mleka.

Ti paketi stići će do najugroženijih u Urovići preko volontera Štaba za vanredne situacije opštine Negotin iz Urovice, koji svakodnevno snabdevaju meštane sela koji zbog godina, bolesti ili izolacije ne mogu da napuste svoje domove.

Izvor Tanjug, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More