Svetski uspeh naše Ivane! Njen film “A Harlem Mother” na onlajn kanalu “Njujork tajmsa” (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
155

Kratki dokumentarni film “A Harlem Mother” Ivane Todorović nalazi u ponudi onlajn kanala “The New York Times” i može besplatno da se pogleda.

Film „A Harlem Mother“ je slika sudbine osamnaestogodišnjeg Latrona Parkera, koji je napravio dokumentarni film o teškom odrastanju u Harlemu 1998. a osam godina kasnije ubijen je na ulici. Danas se njegova majka Džin kroz svoju organizaciju “Harlem Mothers SAVE” bori protiv oružanog nasilja među mladima i pomaže drugim roditeljima da se nose sa bolom gubitka. Preplićući scene iz Latronovog filma sa scenama iz današnjeg života Džin, film „A Harlem Mother“ je tragična i inspirativna priča iz prespektive majke i sina, piše Blic.

Film je snimala, režirala i producirala Ivana Todorović, montirala Tijana Petrović, snimatelj zvuka je David Guiteirez Camps, autor muzike je Janko Radosavljević, dizajn postera je delo Nebojše Petrovića.

Ovaj film je imao premijeru u bioskopu Alberta Maysles-a u Harlemu, prikazan je na mnogim festivalima poput Michael Moor-ovog “Traverse City”, “Palm Springs Int ShortFest”, American Pavilion na Kanskom Festivalu i u “Anthology Film Arhives”. Dobio je nekoliko nagrada na festivalima u Americi poput Best Documentary Film Profile na festivalu Mixed Messages Film Festivall u Njujorku, Best Audience Award na Fear no Film, Utah Arts Film Festival u Utah i Honorable Mention na Carolina Film And Video Film Festival u Karolini.

„A Harlem Mother“ film je završni rad Ivane Todorovic na katedri Documentary Media na „The New Shool“ univerziteta u Njujork

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More